Последствията след преболедуването от Ковиед са многобройни. Но една от най-съществените промени, които настъпват в организма, е отслабването на имунната система. Някои хора успяват бързо да се преборят с коварния вирус и да не се чувстват дълго време отслабени физически, но при други се отразява повече и за по-дълго време организма не се чувства достатъчно укрепнал. Терминът за това състояние е пост коронавирусен синдром и с него се означават патологиите в белите дробове, кръвоносните съдове, бъбреците, сърцето и белите дробове. Според определени изследвания и направени статистики за пълното възстановяване след ковид на тялото и придобиване на някакъв вид имунна защита, са необходими поне 6 месеца.

Важно е за периода за възстановяване след ковид:

Изключително важно в този период е да си набавяме допълнително витамини и да подпомагаме тялото си по всякакъв начин – чрез дълги разходки сред природата, хранене със здравословни и храни богати на минерали. Едно друго средство, което е от изключителна полза са интравенозните вливания на витамини в тялото – IV терапии. Този балансиран коктейл укрепва много бързо имунната ни система, заради директното вливане в организма и успешно активира процеса на регенерация на клетъчно ниво.

Как се отразява Ковид на организма?

Според много медици C3О коронавирусната инфекция е сред най-опасните патогени сре вирусните инфекции, заради дълготрайните поражения, които нанася. Ковид причинява сгъстяване на белодробната тъкан, което пък от своя страна води до респираторни проблеми и дихателни усложнения. Именно заради това имунитета не успява да се справи с враждебните вирусни тела.

Развитието на хипоксия ( недостиг на кислород до белите дробове или други жизненоважни тъкани ) е често срещано и за жалост животозастрашаващо. Други клетки, които се произвеждат от организма, също произвеждат вещества за борба с Ковид и пример са цитокините. Те представляват протеини с ниско молекулно тегло, но при по-голямо наличие от тях в тялото се получава така наречената цитокинова буря. Тя предизвиква много странични ефекти, които с времето намаляват нивото на кислород в кръвта. Феталното развитие на нещата е възможно, ако не се предприемат незабавни мерки срещу овладяването на ситуацията.

Как може да подсилим организма си чрез приема на витамини и кои са те?

Агресивното действие на вируса може да се овладее чрез приема на конкретни витамини, които оказват благоприятно въздействие на тялото.

  • Витамин Д е сред тези витамини. Слънчевият витамин е необходим за усвояването на калция и активирането на имунната система, осигурявайки допълнителна защита.
  • Витамини от група B – тази група витамини действат върху всяка клетка. Интравенозните вливания са богати на витамините от тази група и се набавят бързо, лесно и ефикасно.
  • Витамин C е антиоксидант с незаменими действия, стимулиращ производството на бели кръвни клетки, неутрализирайки свободните радикали.
  • Глюкоза или още наричана ,, храна за човешкото сърце и мозък ’’ е изключително въздействаща върху изтощения организъм, който е преболедувал Ковид. Успява да премахне симптомите на интоксикация и увеличава енергийните резерви на тялото.

Липсата на който и да е витамин от изброените, оказва влияние върху нас и нашата борба срещу болестите. Дисбалансът на микроелементите в нас може да бъде възстановен бързо чрез IV терапии и по този начин ще укрепнем възможно най-бързо, давайки шанс на тялото ни да се възстанови за по-бърз период от време.

Още по темата: Вроденият имунитет.

Възстановяване след ковид чрез IV терапии